French press Weis termo 1l
Doporučené nabídky (1)
Nejlevnější nabídky (7)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v pros3to.cz
Výborná věcička na kávu i bylinky, objednala jsem ještě jednu pro maminku:-)
Parametry produktu
Popis produktu
French press WEIS termo, 1 l
Nerezový french press od firmy Weis pro přípravu kávy nebo čaje. Díky dvojitému plášti nádoba izoluje teplo a nápoj tak udrží déle horký.
French press WEIS termo pro přípravu kávy a čaje
- materiál: nerez ocel 18/10 ve vysokém lesku
- dvojitý plášť izolující teplo ponorný filtr z nerezové ocelielegantní designobjem: 1 litrrozměry: Ø 15,5 cm x 22,5 cm
Původ a výhody French pressu
První zmínky o French pressu v historii pocházejí už okolo roku 1806 (Francie), ale první oficiální patent je italský, kdy si French press nechal patentovat v Milánu Attilio Calimani v roce 1929. Mezi největší výhody používání French pressu patří bezpochyby rychlost a jednoduchost přípravy kávy, snadné mytí a dobrá kontrola nad teplotou vody. Chuť kávy je jemnější než v případě českého tzv. "turka".
Příprava kávy ve French pressu
Dejte vařit vodu
Vyjměte z umytého French pressu sítko s víčkem. Před každou přípravou kávy doporučujeme French press propláchnout čistou vodou.
Pokud nemáte k dispozici čerstvě namletou kávu, což je samozřejmě ideální, použijte tu, kterou jste si zakoupili a nechali namlít na hrubost, odpovídající velikosti ok sítka vašeho French Press. Na středně silnou kávu potřebujete 8 g na150 ml vody.
Až se voda v konvici uvaří, vyčkejte cca 30 vteřin po automatickém vypnutí, aby nebyla voda zcela vroucí a zchladila se na teplotu 95-96°C, což je pro přípravu kávy ve French pressu optimální.
Připravené množství mleté kávy nasypte do French pressu a pomalu ji zalijte odpovídajícím množstvím vody. Káva nesmí být na žádném místě suchá. Počkejte než káva začne "probublávat".
Na French press dejte víko se zvednutým sítkem a vyčkejte cca půl minuty. Pokud máte kávu hruběji namletou, je třeba nechat ji spařenou déle - 1,5 minuty - 2 minuty.
Sejměte víčko a kávu promíchejte lžící, aby nezůstávala na vnitřních stěnách nádoby French pressu. Poté víčko znovu nasaďte na French press a nechte kávu dalších 1,5 minuty louhovat. V případě hrubší kávy vyčkejte 2 minuty.
Nyní pomalu stlačujte sítko dolů. Pomalu proto, aby byla stlačena všechna káva a částečky kávy se nedostaly do horní části. Poté kávu ihned servírujte. Pokud ji necháte "stát" delší dobu, její chuť bude mdlá a ztratí svou lahodnost.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v pros3to.cz
Výborná věcička na kávu i bylinky, objednala jsem ještě jednu pro maminku:-)