Poradna Bialetti Kitty 4

Autor: Tomek | Vloženo: 07.10.2019 000 12:50 | Témata: Poradna Bialetti Kitty 4

Tomek

Tomek

Konvička s menším průměrem na indukční varné desce

Jak to funguje, když má varná indukční deska v manuálu uvedeno "Průměr varné nádoby 12,5 - 21 cm". Naše klasická menší bialetka na plyn má dno kolem 8,5 cm, tak pokud je tato tříšálková konvička na indukci obdobně velká, tak mám strach, aby ji indukční deska vůbec zaznamenala a byla "ochotná" se zapnout. Hledal jsem specifikace i u jiných výrobců varných desek a na varné desky pod 10 cm jsem prakticky nenarazil.

Máte nějakou zkušenost s tím, že by se na některých varných deskách malé bialetky prostě používat nedaly?

  • 8. října 2019 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobré odpoledne,

    některé desky se zapnou, i když výrobce uvádí menší průměr. V případě, že by Vám konvička nefungovala, jsou dvě možnosti.

    První je zakoupit adaptér na indukci, na který pak můžete stavět i klasické hrnce, včetně moka konvičky (a nemusíte tak vůbec kupovat indukční konvičku). Nevýhodou je, že Vám bude teplo sálat i kolem samotné konvičky, pokud bude adaptér výrazně větší.

    Druhou možností je trik, kdy postavíte na téže plotýnku ještě hrnec s vodou - plotýnka zaregistruje tento hrnec a začne fungovat i na konvičku :)

    S pozdravem a přáním krásného dne

    Michal Jirek
    ČERSTVÁ KÁVA

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.