Pengo Spa Nero Aroma 0,35 l
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
French press Pengo Nero Aroma, 0,35 l
French press Pengo Nero Aroma pro přípravu kávy nebo čaje je vyroben z kvalitního borosilikátového skla s ponorným filtrem z nerezové oceli.
French Press Pengo Nero Aroma pro přípravu kávy
- materiál: borosilikátové sklo/plast
- ponorný filtr z nerezové ocelisnadná údržba, stačí opláchnout vodoulze mýt v myčce na nádobíobjem: 0,35 litru
Původ a výhody French pressu
První zmínky o French pressu v historii pocházejí už okolo roku 1806 (Francie), ale první oficiální patent je italský, kdy si French press nechal patentovat v Milánu Attilio Calimani v roce 1929. Mezi největší výhody používání French pressu patří bezpochyby rychlost a jednoduchost přípravy kávy, snadné mytí a dobrá kontrola nad teplotou vody. Chuť kávy je jemnější než v případě českého tzv. "turka".
Příprava kávy ve French pressu:
Dejte vařit vodu
Vyjměte z umytého French pressu sítko s víčkem. Před každou přípravou kávy doporučujeme French press propláchnout čistou vodou.
Pokud nemáte k dispozici čerstvě namletou kávu, což je samozřejmě ideální, použijte tu, kterou jste si zakoupili a nechali namlít na hrubost, odpovídající velikosti ok sítka vašeho French Press. Na středně silnou kávu potřebujete 8 g na 150 ml vody.
Až se voda v konvici uvaří, vyčkejte cca 30 vteřin po automatickém vypnutí, aby nebyla voda zcela vroucí a zchladila se na teplotu 95-96°C, což je pro přípravu kávy ve French pressu optimální.
Připravené množství mleté kávy nasypte do French pressu a pomalu ji zalijte odpovídajícím množstvím vody. Káva nesmí být na žádném místě suchá. Počkejte než káva začne "probublávat".
Na French press dejte víko se zvednutým sítkem a vyčkejte cca půl minuty. Pokud máte kávu hruběji namletou, je třeba nechat ji spařenou déle - 1,5 minuty - 2 minuty.
Sejměte víčko a kávu promíchejte lžící, aby nezůstávala na vnitřních stěnách nádoby French pressu. Poté víčko znovu nasaďte na French press a nechte kávu dalších 1,5 minuty louhovat. V případě hrubší kávy vyčkejte 2 minuty.
Nyní pomalu stlačujte sítko dolů. Pomalu proto, aby byla stlačena všechna káva a částečky kávy se nedostaly do horní části. Poté kávu ihned servírujte. Pokud ji necháte "stát" delší dobu, její chuť bude mdlá a ztratí svou lahodnost.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.